Home » Uncategorized » Beleef Wenen in 24 uur

Beleef Wenen in 24 uur

Wenen beleven in 24 uur? Wenen is een wereldstad waar je je dagen kunt vermaken. Maar het is ook een stad die je in 24 uur kunt verkennen voor een mini city trip. Wenen trekt wereldwijd miljoenen toeristen door de bijzondere geschiedenis van de stad. Het ooit zo machtige Habsburgse geslacht verbleef hier in prachtige paleizen. Maar Wenen is natuurlijk ook vooral een muzikaal en cultureel centrum waar muzikale grootheden als Mozart woonden en werkten. Een bijzondere stad omdat het in 24 uur te verkennen is, maar ook 24 jaar zou kunnen blijven boeien. Hier zijn de tips hoe je 24 uur in Wenen kunt doorbrengen en zoveel mogelijk van de stad kunt beleven.

Goedkope citytrip Wenen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Wenen in één dag

Wenen is in 24 uur prima te doen omdat je ook geen lange reis naar Wenen hoeft te ondernemen vanaf Brussel. Met een vliegreis van nog geen anderhalf uur sta je op luchthaven Wenen. Vandaar kun je met de CAT treinverbinding binnen 16 minuten in het centrum van Wenen zijn. Dagelijks gaan er diverse vluchten vanaf Brussel naar Wenen, waardoor je redelijk spontaan het vliegtuig kunt pakken of een leuke aanbieding kunt boeken. Omdat je maar dik 24 uur van huis bent, is dit ook makkelijker zo even tussendoor te regelen. Door de korte vliegreis ben je in Wenen ook al helemaal klaar om optimaal van deze stad te genieten.

Alles wat je wilt zien makkelijk bereikbaar

Wenen als stad is ook ideaal om in 24 uur te verkennen, omdat het centrum waar de belangrijkste bezienswaardigheden zijn allemaal centraal bij elkaar liggen. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Verder is er een goed metroverbinding en de Vienna Sightseeing buslijn. Dit is een Hop On Hop Off bus die langs alle bezienswaardigheden rijdt. Een dagkaart is onbeperkt te gebruiken voor 24 uur. Om de 5 minuten komt deze bus voorbij, dus je bent geen tijd kwijt aan wachten op een bus.

Paleis Schönbrunn

Wenen is natuurlijk de keizerlijke stad van weleer, dus een bezoek aan een van de paleizen is aan te raden om Wenen te leren kennen. Paleis Schönbrunn was het zomerpaleis van de Habsburgers, hier kun je je verwonderen over de pracht en rijkdommen van deze familie. Een wandeling door de paleistuinen kan ook mooi zijn als je even buiten de drukte van de stad wilt ontvluchten.

Centrum van cultuur

Wenen is naast de stad van Sissi ook het centrum voor kunst en muziek. Het huis waar Mozart gewerkt en gewoond heeft, is nog steeds te bezoeken. Verder is de Staatsopera als een van de bekendste operahuizen van de wereld een bezoek waardig. Wil je wat meer hedendaagse muziek of kunst beleven, ga dan naar het MuseumQuartier. Hier vindt je 60 culturele instellingen die verschillende voorstellingen of exposities aanbieden.

Wenen in 24 uur bezoeken: Lekker en goed eten

Lekker eten, dat komt ook helemaal goed in Wenen. Wenen is een gebaksstad dus bezoek een van de traditionele koffiehuizen voor een kop koffie met sachertorte. Ook kun je op diverse plekken de traditionele wienerschnitzel bestellen.

Handig als je 24 uur in Wenen bent, van te voren online alles regelen

Tickets voor de trein, de Vienna Sightseeing of intree van bezienswaardigheden kun je vaak ook al online kopen. Als je zeker weet dat je een bepaald iets wilt bekijken of doen, zoals de Spaanse rijschool of een rondtour door de Staatsopera, dan is het handig deze al van te voren te kopen. Zo voorkom je dat je in de rij moet wachten of dat iets uitverkocht is.

Citytrip naar Wenen boeken? Vind hier de beste deals

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *