Home » Uncategorized » De trein van Wenen Airport naar het centrum

De trein van Wenen Airport naar het centrum

Met de trein van Wenen Airport naar het centrum gaat snel en is voordelig. Steeds meer mensen ontdekken Wenen als een verrassend leuke bestemming voor een stedentrip van een weekend of een paar dagen. In Wenen is dan ook van alles te beleven. Het is een cultureel centrum met een rijke geschiedenis en bovendien valt er culinair ook genoeg te genieten in deze stad aan de rivier de Donau. Het vliegtuig is vanaf BelgiĆ« en Nederland een handige en voordelige optie voor zo’n trip. Met de trein ben je dan snel vanaf Wenen Airport in het centrum van de stad. Hier zijn een aantal opties.

Goedkope citytrip Wenen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Met de trein van luchthaven Wenen naar het centrum

De trein is de handigste en voordeligste manier om van de luchthaven van Wenen naar het centrum te komen. De afstand van de luchthaven naar het centrum is 18 kilometer. Het is natuurlijk mogelijk een auto te huren. Maar dit is voor een stedentrip in Wenen niet erg praktisch. De stad is er erg gericht op om auto’s uit het centrum te houden. Daarom zijn parkeerplekken erg duur. Bovendien is het openbaar vervoer in de stad goed geregeld en goed betaalbaar. Er zijn bijvoorbeeld snelle metroverbindingen in de stad.

Het voordeel van de trein ten opzichte van andere vervoersmiddelen

Naast een huurauto zijn de bus en de taxi ook nog mogelijkheden om van het vliegveld naar het centrum van Wenen te komen. Er gaat een bus naar Wenen centrum vanaf de luchthaven. Dit is de Vienna Airport Line. De bus doet er 20 minuten tot een half uur over.  Er zijn toeristische buslijnen van Vienna Sightseeing naar alle toeristische plekken in het centrum zelf. De prijs van de Vienna Airport Line is voordelig, maar je houdt wel de kans op vertraging bij druk verkeer. Hier heb je met de trein geen last van.  Met de trein naar het centrum is veel voordeliger dan de taxi nemen.

Rechtstreeks met de trein van Wenen luchthaven naar het centrum

Het voordeel van de trein van Wenen luchthaven naar het centrum, is dat je snel middenin in het centrum bent. De City Airport Train (CAT) is de meest snelle treinverbinding naar het centrum. Met deze trein ben je binnen 16 minuten op station Landstrasse/Wien mitte. Dit is in het centrum van Wenen. De trein vertrekt om het half uur en rijdt van 6 uur ’s ochtend tot middernacht. Handig is dat je op de terugweg al op het treinstation kunt inchecken voor je vlucht vanaf Wenen. Deze rechtstreekse verbinding is wel prijziger dan de gewone treinverbinding.

Met de S Bahn treinverbinding naar het centrum

Want vanaf het station bij de luchthaven gaat de S bahn naar stations Landstrasse/Wien Mitte en Praterstern/Wien Nord. Treinlijn S7 op deze route stopt wel op tussengelegen stations. Daardoor duurt een rit naar de Mitte ongeveer een half uur. De treinen vertrekken om het half uur. Je kunt hiervoor een kaartje kopen op het station. Om naar het centrum te gaan moet je op het station tweemaal toe afstempelen. Deze trein gaat de hele dag en avond door tot ongeveer middernacht.

Citytrip naar Wenen boeken? Vind hier de beste deals

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *