Home » Uncategorized » Wandelen langs de Donau in Wenen

Wandelen langs de Donau in Wenen

Wandelen langs de Donau in Wenen is een ontspannen verkenningstocht van de stad. Wenen is een prachtige stad die het hele jaar door toeristen van overal ter wereld ontvangt. De mensen komen om de prachtige paleizen te bewonderen. Ze komen ook voor de stad waar zoveel beroemde klassieke muziek vandaan komt. De koffiehuizen waar je met koffie en een groot stuk sachertorte de hele dag doorkomt zijn de dingen die de stad sfeer geven. Een mooie manier om deze stad van een andere kant te leren kennen is een wandeling langs de Donau.

Goedkope citytrip Wenen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Een van de langste rivieren van Europa

Een rivier is vaak een belangrijke vormgever van een stad. Water is van oudsher een bron voor vruchtbare grond en voedsel. Daarom is het vaak dat de steden daar ook ontstaan, denk maar aan de Seine door Parijs, de Theems in Londen. De Donau is na de Wolga de langste rivier van Europa met ruim 2000 kilometer lengte. Naast Wenen liggen aan deze rivier ook grote steden als Bratislava in Slowakije, Boedapest in Hongarije en Belgrado in Serviƫ.

Het Donaukanaal en de Donau

Naast de Donau stroomt door Wenen ook nog het Donaukanaal. Het Donaukanaal ligt echt in het oudste gedeelte van de het centrum. Het is geen echt kanaal, want het is niet door mensen gegraven. Maar het is een zijarm van de Donau die later weer met de Donau samenkomt. Hierdoor zijn tussen het Donaukanaal en de Donau een eiland instaan. De huidige wijken Leopoldstadt en Brittenau liggen op dit eiland. In Leopoldstadt ligt ook het Praterpark. In dit grote park kun je ook heerlijk wandelen en picknicken.

Afwisseling tussen natuur en cultuur: Wandelen langs de Donau in Wenen

Een wandeling langs dit kanaal is een afwisselende tocht. Naast het drukke stadsleven zijn er namelijk ook mooie gebieden met natuur waar je langsloopt. In de zomer wordt de kanaalkant ook ingericht om hier langs het water te recreƫren. Er zijn dus ook verschillende strandjes waar je even kunt zitten en er worden pop up strandtentjes geopend. Hier kun je even zitten en wat bestellen. De sfeer is gezellig en relaxed. Langs het kanaal wordt de weg vrij gehouden voor wandelaars, skaters en fietsers. Als je vanaf het oude centrum loopt richting het zuidoosten, kom je deze tentjes en stranden gaandeweg tegen.

Bezienswaardigheden langs de Donau in Wenen

Langs de Donau en het Donaukanaal liggen ook diverse bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld het Hundertwasser museum in het oude centrum aan het Donau kanaal gelegen. Dit is een museum ter ere van de moderne kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Verder is er hier ook een bepaald gedeelte langs de Donau waar graffiti kunstenaars mogen werken. Je ziet hier werk van graffiti artiesten uit de hele wereld maar vooral ook vanuit Wenen zelf. Dit gebied ligt in district het uiteinde van de oude kern van de stad. Een wandeling langs de rivier de Donau zelf of langs het Donaukanaal laten je de stad zo van een andere kant zien.

Citytrip naar Wenen boeken? Vind hier de beste deals

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *