Home » Uncategorized » Wat te doen in Wenen in de winter

Wat te doen in Wenen in de winter

Wat is er allemaal te doen in Wenen in de winter? Veel toeristen laten in de winter Wenen links liggen omdat ze dan graag de bergen op zoeken en gaan skiën. Maar vooral in de winter is Wenen ook een prachtige plaats om voor een citytrip naar toe te gaan. De winter geeft de statige stad een prachtige uitstraling. Ontdek wat jij allemaal kun doen als de koude winter in Wenen zijn intrede doet.

Goedkope citytrip Wenen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Wintertijd in Wenen

De winter met kans op sneeuw begint in Oostenrijk ,en dus ook Wenen, vanaf november en duurt ongeveer tot en met maart. In Oostenrijk is het klimaat een mix van invloeden van het zee en binnenland. Hierdoor ontstaat een gematigd klimaat met warme zomers en koude winters. Dit zijn over het algemeen geen hele extreme temperaturen door de invloed van het zeeklimaat. Hierdoor is het ook vochtig en is er door het hele jaar heen regelmatig neerslag. De winter is dus koud in Wenen. Maar als je je er goed op kleed, geen reden om er niet op uit te trekken en de stad te verkennen. De temperaturen zijn het laagst in januari, met een gemiddelde temperatuur van 5 ºC graden.

The most wonderful time of the year

Kerst is de mooiste tijd in het jaar, zeker om naar Wenen te gaan. Het hele jaar door is Wenen prachtig met de statige paleizen en de imposante Staatsopera. Maar rond de kerst is de stad natuurlijk nog net wat sfeervoller. Wenen verandert in november langzaam in het decor voor een sprookjesachtige kerst. Door de hele stad heen zijn kerstmarkten of wintermarkten te vinden. Vooral de kerstmarkt bij paleis Schönbrunn is heel sfeervol. Het zomerpaleis van de Habsburgers is een prachtig decor voor een kerstmarkt. Op het Rathausplatz is al 700 jaar de plaats voor de grootste traditionele kerstmarkt. Volgens traditie kunnen kinderen, maar ook volwassenen, hier zelf een kerstcadeautje in elkaar knutselen om weg te geven. Voor het raadhuis staat ook een prachtige versierde kerstboom.

Wat te doen in Wenen in de winter: genieten van Glühwein

De Oostenrijkse keuken heeft ook veel gerechten die het lekkerst smaken als het buiten vriest. Chocolademelk “mit sahne” natuurlijk gaat er wel in na een wandeling door het oude centrum. Wenen heeft veel gezellige koffiehuizen die heerlijk verwarmt zijn. Je kan dus zo van koffiehuis naar koffiehuis lopen, onderweg de stad verkennen en weer lekker opwarmen met koffie en sachertorte. Of opwarmen met een glaasje Glühwein is ook niet verkeerd. Als het kouder wordt, verschijnen ook eetkraampjes waar je warme chocolademelk, worstenbroodjes en gepofte kastanjes kunt kopen.

Wenen, stad gebouwd om van de winter te genieten

Wenen is verder gebouwd om ook als het kouder is van de stad te kunnen genieten. Er zijn talloze musea waar je natuurlijk geen last hebt van de kou. Het Kunsthistorisch Museum Wien heeft een prachtige collectie. Hier kun je rustig een paar uur vermaken met het bewonderen van diverse kunstwerken. Verder zijn veel winkelcentra overdekt en daardoor warmer en aangenamer om te winkelen in de wintertijd.

Citytrip naar Wenen boeken? Vind hier de beste deals

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *