Home » Uncategorized » Wat te doen in Wenen met regen

Wat te doen in Wenen met regen

Wat kun je doen in Wenen met regen? Eigenlijk is beter de vraag: wat niet? Want Wenen is bij uitstek een stad die je onder alle weersomstandigheden kunt bezoeken. Wenen is altijd een stad geweest met een grote rijkdom aan cultuur en vermaak. Daarom trekt deze Oostenrijkse hoofdstad sinds jaar en dag veel toeristen die Wenen met eigen ogen willen zien. Het is de stad waar Mozart zijn composities schreef, waar keizerin Sissi door de straten reed, maar ook de stad waarin vandaag de dag nog steeds veel te beleven valt. Daarom is Wenen de ideale reisbestemming voor een citytrip, ook met regen!

Goedkope citytrip Wenen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Klimaat in Wenen

De kans dat je Wenen in regen treft, is inderdaad aanwezig. Door het hele jaar heen vallen er namelijk regelmatig buien. De zomer is iets natter dan de rest van het jaar, maar de verdeling is zeer gelijkmatig. De regenval per jaar is overigens minder dan in België of Nederland. De temperaturen zijn er zomers iets hoger en in de winter iets lager, waardoor je in de winter ook de mogelijkheid hebt op Wenen met een donzen sneeuwlaag. Vanaf half november tot en met half maart heb je kans op sneeuw.

Wat te doen in Wenen met regen

Een regenbui of een paar dagen regen is dus geen grote verrassing in Wenen. Gelukkig kun je je ook prima vermaken in een regenachtig Wenen. Veel van de bezienswaardigheden zijn overdekt. Ook de restaurants hebben naast mooie terrassen ook de restaurants van binnen gezellig ingericht. Zo kun je hier comfortabel genieten van het eten. Wenen is beroemd om de koffiehuizen, die alleen maar gezelliger worden als de regen tegen het raam tikt. De stad is goed te bewandelen, maar heeft ook een prima infrastructuur. Hierdoor kun je makkelijk van divers openbaar vervoer gebruik maken om naar de verschillende toeristische attracties te komen. Hier zijn een aantal opties wat je kunt doen als het regent in Wenen.

Wenen met de Hop on Hop Off bus

Veel grote steden met mooie bezienswaardigheden hebben dit vervoerssysteem in hun stad rondrijden. De ervaren city toerist maakt hier dan ook gretig gebruik van: De Hop On Hop Off bus. Wenen heeft deze buslijnen van Vienna Sightseeing. Dit is een buslijn die langs alle belangrijke toeristische attracties rijdt. Je kan hier dan op de bus stappen of uitstappen. Voor de bus kun je een kaart kopen die 1 of 2 dagen geldig zijn. In deze periode kun je onbeperkt gebruik maken van de bussen. Het zijn dubbeldekker bussen waarin je bovenin het mooist de stad beleefd. In Wenen hebben ze in verband met het wisselvallige weer, de bussen overdekt. Hierdoor is dit een fijn vervoersmiddel ook met regenachtige dagen. Het is dan ook leuk om gewoon een ronde met de bus mee te rijden zodat je in een keer de stad doorrijdt.

Citytour met Schönbrunn

Dit is ook een ideale rondtour als het weer regenachtig is: een citytour beginnend bij het paleis Schönbrunn. Tickets voor deze tour zijn ook al van te voren te boeken. Met de tour kom je langs enkele hoogtepunten van Wenen. Verder zit een bezoek van bijvoorbeeld de showrooms van het Schönbrunn paleis bij de ticket inbegrepen. Dit paleis was eeuwenlang het zomerverblijf van het geslacht van de Habsburgers. In het paleis bevindt zich daarom een bijzondere collectie meubels en kunst. Het paleis was met het slottheater een kweekvijver voor talenten en ook een cultureel centrum van Europa. Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart hebben hier bijvoorbeeld hun muziek ten gehore gebracht.

Over de bekend Ringstrasse rij je met een touringcar langs het MAK (Museum of Applied Arts) en de Staatsopera. Ook kom je langs diverse bijzondere musea zoals het Museum voor Schone kunsten en het Nationaal Historisch Museum. Verder rij je door het cultureel centrum van Wenen het MuseumsQuartier, de Hofburg, het stadhuis, het parlement en het Burgtheater. Je komt langs het prachtige Belvedere paleis. De tour eindigt op de Südtiroler Platz. Van hieraf kun je dan nog gratis reizen naar de Staatsopera. Zeker met slecht weer is deze tour ideaal om in een keer een groot deel van de stad Wenen te verkennen.

Leopold Museum

Het Leopold museum bevindt zich in het MuseumQuartier een wijk waarin moderne en oude cultuur samenkomen. In het Leopold museum is de collectie van het echtpaar Leopold te bewonderen. Ze verzamelden met name kunstenaars die tot het Oostenrijks Expressionisme behoorden. Expressionisme is de stroming waarbij kunstenaars hun gevoel tot uitdrukking brachten in de manier waarop ze de werkelijkheid naschilderde. Dit waren daarom niet schilderijen met precieze fotografische afbeeldingen. Maar het waren figuren met dansende lijnen en landschappen met felle penseelstreken neergezet. Het museum bevat het grootste hoeveelheid werken van de schilder Egon Schiele bij elkaar. Ook als het niet regent is deze bijzondere collectie zeker een bezoekje waard.

Kunsthal Wien

Wil je echt ontdekken wat de kunstenaars van nu maken en wat in Wenen leeft op cultureel gebied, dan is de Kunsthal Wien een aanrader. De kunsthal is een expositieruimte zonder vaste collectie en met wisselende tentoonstellingen. De kunsthal is een gemeentelijke ruimte. Voor je een bezoekje gaat brengen is het leuk even op de site te kijken wat hier allemaal te beleven valt. Door de wisselende tentoonstellingen kun je bij een volgende trip naar Wenen zo weer een bezoek aan de Kunsthal op je programma zetten en je opnieuw laten verrassen. Het is ideaal voor een regenachtige middag om door heen te dwalen.

Kunsthistorisch Museum

Aan de Ringstrasse staat het rijk gedecoreerde gebouw van het Kunsthistorisch museum. Hierin is ondermeer het grootste gedeelte van de collectie van de Habsburgers ondergebracht. De collectie is zeer breed en geeft daarom een prachtig overzicht wat begint met oude kunst uit Egypte. Verder vind je hier Europese schilderkunst uit de middeleeuwen, renaissance en barok.

Paleis & Museum Belvedere

Slot Belvedere is om het gebouw al een bezoekje waard. Het slot is een schoolvoorbeeld van goede barokke smaak. Het gebouw was ooit het zomerverblijf van de generaal Eugenius van Savoye, een Franse edelman in dienst van de Habsburgers. De generaal was een verwoed verzamelaar van kunst. Deze verzameling is de basis geworden van een unieke kunstcollectie. Als het buiten hard regent is een museum een prachtige omgeving om een tijdje rond te lopen. In de collectie bevindt zich werken van Frans Francken II, Egon Schiele en Gustav Klimt. Van de laatste kun je hier het wereldberoemde schilderij “de Kus” bewonderen.

Citytrip naar Wenen boeken? Vind hier de beste deals

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *