Home » Uncategorized » Weekend Wenen met het vliegtuig

Weekend Wenen met het vliegtuig

Een weekend Wenen met vliegtuig is 48 uur lang genieten van alles wat Wenen te bieden heeft. Ontdek de prachtige stad aan de Donau waar keizerin Sissi door de paleistuinen wandelde. Het is de stad van Mozart, heerlijk eten en jou perfecte plek om er even helemaal eruit te zijn. Wenen wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht die de prachtige paleizen en het beroemde operahuis in het echt willen zien. Ontdek wat je allemaal kunt doen tijdens een weekend Wenen met het vliegtuig.

Goedkope citytrip Wenen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Wenen weekend trip met het vliegtuig

Vanuit België of Nederland is Wenen prima te bezoeken voor een citytrip, weekend of lang weekend weg.  Het vliegtuig doet er vanaf vliegveld Charleroi bij Brussel of Schiphol Amsterdam ongeveer anderhalf uur over om in Wenen te komen. Het vliegveld ligt ongeveer 18 kilometer van Wenen af. Met de metro of bus kun je naar het centrum gaan. Maar iets duurder en handiger is de speciale treinverbinding van het vliegveld naar het centrum van Wenen. De trein doet er maar 16 minuten over. Verder gaan er regelmatig taxi’s vanaf het vliegveld. Deze brengen je wel tot de deur. Maar de prijs is natuurlijk wel aanzienlijk duurder, zo’n 30 tot 50 euro. Het ligt er een beetje aan waar je in het centrum moet zijn.

Wenen weekendje weg, vervoer in de stad

Een auto huren is ook een optie. Maar als je voornamelijk in het centrum van Wenen verblijft, is dit niet handig. Er zijn niet altijd parkeerplekken en bovendien is het alternatief, het openbaar vervoer, prima geregeld. De metrolijnen hebben stations dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Verder kun je een kaart kopen voor de Vienna Sightseeing bus. Dit is een Hop On Hop Off bus waar je uit en op kunt stappen bij de verschillende toeristische bezienswaardigheden in de stad. Voor deze bus koop je een dagkaart, zo kun je de hele dag onbeperkt gebruik maken van de Vienna Sightseeing bussen. Een andere optie aantrekkelijk voor een weekendje naar Wenen is een Vienna card. Deze kaart kan 24, 48 of 72 uur geldig zijn. Je kunt dan onbeperkt van het openbaar vervoer gebruik maken. Daarnaast kun je met de kaart bij sommige bezienswaardigheden gratis naar binnen of je krijgt korting. Verder is een fiets huren of wandellen ook een goede optie om de stad te verkennen.

Wenen vliegticket en hotel

Voor je Citytrip naar Wenen, vanuit Brussel Charleroi Airport vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar Wenen. Regelmatig zijn hier ook mooie aanbiedingen die even een weekend weg naar Wenen met het vliegtuig zeer aantrekkelijk maken. Het is raadzaam via bookingsites en vergelijksites de aanbiedingen een beetje in de gaten te houden. Dit kan je zo tientallen euro’s schelen en dat is toch mooi weer minstens een flink stuk sachertorte extra tijdens je weekendje weg in Wenen.

Van voordelig tot ultraluxe overnachten in Wenen

Qua hotels heb je diverse mogelijkheden in het centrum. Zo heb je voordelige, eenvoudige hotels die ook leuk en comfortabel zijn. Een voorbeeld is hotel Kolping Wien Zentral. Dit is een boetiekhotel in de culturele kern van de stad, het MuseumQuartier. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de luxere hotels. Zo is er het oude luxueuze Sacher hotel wat al sinds 1876 haar gasten met stijl en grandeur ontvangt. Wenen is zeer divers en dat merk je ook aan het aanbod van slaapgelegenheden.

Een weekend weg in Wenen, de bezienswaardigheden

Ben je voor 48 uur in Wenen dan wil je Wenen natuurlijk ook in optima forma meemaken. Er zijn natuurlijk een aantal bezienswaardigheden die je niet aan je voorbij wilt laten gaan. Daarom is het handig om voor dingen die je perse wilt bezoeken, alvast kaartjes online te kopen. Dit is bij veel bezienswaardigheden mogelijk en dat scheelt wachten in de rij of de pech dat alle plekken uitverkocht zijn. Hier zijn wat tips voor op je bucketlist voor 48 uur Wenen.

Een stuk Sachertorte

Dit is een stukje Wenen wat je echt alleen daar kunt proeven. Wenen is een stad om ook culinair opzicht te ontdekken. Alleen met van restaurant naar restaurant gaan, kun je al een mooie dag vullen. In het Sacher hotel vind je de lekkerste sachertorte maar ook heerlijke andere gebak en koeken. Wenen staat bekend om haar koffiehuizen waar je rustig een middag kunt zitten om echt te genieten van de koffie. Naast koffie wil je natuurlijk ook wat anders eten. Hiervoor is in Wenen ook voldoende gelegenheid. Ook hierin kun je van sjieke restaurants tot gezellige eethuisjes in het centrum vinden.

De Staatsopera

Dit is een van de grote operahuizen van de wereld. Hier zijn vele beroemde operastukken opgevoerd en er is jaarlijks ook het Staatsopera bal. Dit is traditioneel op de donderdag voor aswoensdag. Heel elitair Wenen komt hier dan om te dansen.  Bijwonen van dit bal is een dure aangelegenheid een kaartje kan wel enkele honderden euro’s kosten. Normaal worden in de Staatsopera bijna dagelijks opera’s opgevoerd. Dit wisselt per seizoen. Ook is het mogelijk een rondleiding te krijgen. Je kunt dan ook achter de coulissen kijken en krijgt inzicht in de rijke geschiedenis van dit gebouw en Wenen als muziekstad.

De Stephansdom

Een van de grootste kerkgebouwen in Wenen is de Stephansdom, met een toren van 136 meter. Het was lange tijd de regel dat geen toren in Oostenrijk hoger mocht zijn dan deze toren. De gotische kerk is tevens plek van de tombes van enkele leden van het keizerlijke geslacht en de plaats waar de Maria van Pötsch hangt. Dit is een heilig portret van Maria die ooit tranen van bloed zou hebben gehuild tijdens de oorlog met de Turken in de 17de eeuw.

De Hofburg

De Hofburg is de plek waar je in een keer een stuk geschiedenis en cultuur van Wenen samen vindt. Dit was ooit het winterpaleis van de Habsburgers. Er zijn hier dan ook verschillende vertrekken van die tijd te bewonderen. Het is nog steeds de residentie van de bondspresident. Verder is de grote staatsbibliotheek in dit paleis gevestigd. Daarnaast vind je hier ook het Sissi museum met natuurlijk al die prachtige jurken. Tevens zit in de Hofburg ook de Spaanse rijschool. Hier worden shows gegeven van een oude dressuurtechniek op muziek die aan het Habsburgse hof is ontstaan. Voor deze rijtechniek worden Lipizzaner paarden gebruikt, een speciaal sierlijk ras wat uit Hongarije komt. Reserveren is voor het bijwonen van een show noodzakelijk.

Citytrip naar Wenen boeken? Vind hier de beste deals

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *