Home » Uncategorized » Wenen bezoeken in 3 dagen

Wenen bezoeken in 3 dagen

Wenen bezoeken in 3 dagen is je 3 dagen lang verwonderen, je laten verrassen en vooral genieten van een mooie stad. Wenen, de mooie stad aan de Donau is bekend van de opera en de rijk gedecoreerde barokke paleizen, maar het is meer dan dat. Het heeft een bruisend centrum waar je ook van moderne kunst en van nieuwe culturele evenementen kunt genieten. Omdat alle bezienswaardigheden in het centrum van Wenen liggen, kun je makkelijk in 3 dagen tijd de mooiste plekken van Wenen bezoeken. Hier zijn een aantal tips hoe je in 3 dagen optimaal kunt genieten van Wenen op zijn best.

Goedkope citytrip Wenen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Drie dagen in Wenen

Wenen is ideaal om in 3 dagen te bezoeken omdat de reistijd vanaf België of Nederland niet zo lang is. Vanaf Brussel of Schiphol vlieg je in gemiddeld anderhalf uur naar Wenen. Daarom is Wenen ook ideaal als je er even kort helemaal uit wilt zijn. Je kunt je drie dagen laten vallen in een weekend of door de weeks een aantal dagen pakken. Toeristische bezienswaardigheden zijn soms alleen op maandag gesloten. Dit is dus een mooie dag om terug te reizen als je het weekend gaat. Er zijn regelmatig mooie aanbiedingen van vliegreizen naar Wenen, hier zitten soms de hotelovernachtingen bij inbegrepen. Hou hiervoor de diverse boekings- en vergelijkingssites in de gaten.

Wenen in 3 dagen verkennen

Als je in Wenen bent voor 3 dagen is een Vienna Card kopen een goede optie, voor je vervoer en om bezienswaardigheden met korting te bezoeken. Met de kaart kun je, zolang deze geldig is, onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Verder kun je bij sommige attracties gratis naar binnen, of krijg je korting. De kaart is met een geldigheid voor 24, 48 of 72 uur te kopen. Voor een driedaagse trip is een kaart van 48 of 72 uur een uitkomst. Het ligt een beetje aan welke tijden je aankomt of vertrekt of de kaart voor 72 of 48 uur handig is. Als je Wenen in 3 dagen bezoekt zijn er een aantal plekken die je natuurlijk gezien wilt hebben. Hier zijn een aantal tips van de bezienswaardigheden die je beslist niet mag overslaan.

De Weense Staatsopera

Om Wenen goed te kennen moet je eigenlijk dit gebouw wel bezoeken. Het is een belangrijk punt in de muziekgeschiedenis van de stad en de wereld. Want Wenen is de stad van de klassieke muziek waar grote meesters als Mozart en de gebroeders Strauss hebben geleefd en gewerkt. De Staatsopera is een van de beroemdste en beste operahuizen ter wereld. Je kunt hier bijna dagelijks een voorstelling bezoeken. Hiervoor is reserveren vaak wel noodzakelijk. Ook zijn er dagelijks rondleidingen, zo kun je even achter de coulissen meekijken in dit beroemde operahuis.

Paleis Schönbrunn

Voor een perfecte city trip van 3 dagen is een bezoek aan paleis Schönbrunn bijna een vereiste. Dit was het zomerverblijf van de Habsburgse keizerfamilie. Je kunt hier een aantal showrooms bezoeken en je vergapen aan de weelde van pracht en praal waarin keizerin Sissi en haar voorgangers leefden. Rond het slot zijn prachtige tuinen aangelegd waar je kunt wandelen. De diertuin hier is dan ook een bezoekje waard. Tiergarten Schönbrunn is de oudste dierentuin ter wereld. Hier kwamen vanaf 1752 de dieren die de keizerlijke familie verzamelden vanuit Afrika en Azië. De dierentuin is niet groot, maar er staan nog monumentale gebouwen en stallen. Het is een leuke afwisseling met het bezoeken van musea.

Het MuseumQuartier

Dit is een gebied waar maar liefst 60 culturele instellingen zich hebben gevestigd. Zo heb je op een klein stuk Wenen zeer diverse dingen te zien en te beleven die allemaal met kunst en cultuur te maken hebben. Een bezoek aan het MuseumQuartier is leuk als je moderne kunst wilt zien of een dansvoorstelling wilt bijwonen. Het Mumok (Museum moderner kunst stiftung ludwieg Wien) heeft bijvoorbeeld diverse tentoonstellingen en evenementen rond hedendaagse kunst.

Een middag winkelen tijdens Wenen in 3 dagen

Met 3 dagen Wenen is het natuurlijk ook altijd leuk een middagje of een dagje shoppen in te plannen. De Kärtner strasse is hiervoor heel geschikt. Deze drukke winkelstraat ligt in het historisch centrum. Hier vind je grote internationale winkelketens. Wil je wat exclusiever winkelen bij de grote modehuizen en juweliers, dan zijn de Graben en de Kohlmarkt goede opties. Graben is een autovrije zone, dus je kunt er rustig wandelen en window shoppen als de prijzen er wat aan de dure kant zijn voor je budget. Plan je winkelmiddag niet op zondag, veel winkels zijn op deze dag namelijk gesloten.

Ontdek culinair Wenen

Wenen heeft op culinair gebied ook haar eigen specialiteiten die zeker een keer op het menu mogen tijdens een bezoek van Wenen in drie dagen. Wenen heeft een eigen koffiedrinkcultuur met koffiehuizen waar je rustig een ochtend of middag kunt doorbrengen. Bij de koffie hoort natuurlijk gebak, een van de specialiteiten van de Oostenrijkse keuken. Sachertorte met de rijke chocoladesmaak kun je het beste eten bij Demel of Hotel Sacher. Verder is Wenen natuurlijk beroemd om de flinterdunne schnitzel met paneerlaag. In het centrum kun je deze op diverse plaatsen eten. Figlmüller is een van de beste plekken om schnitzel te eten. De restaurant heeft gewoon ook een erg lekkere keuken, waar de gerechten tevens ook heel lekker als je niet zo van de grote lappen vlees bent.

Tijd voor een wandeling

Een wandeling door Wenen maken is ook een mooie manier om de stad beter te leren kennen. Vooral in het oude centrum het Innere Stadt district kun je fijn rondwandelen. Alleen met de gevels en gebouwen bekijken is al een mooie manier om je tijd door te brengen tijdens 3 dagen in Wenen. Zo kom je ook langs de beroemde Pestzuil. Dit is een beeldhouwwerk gemaakt om de overwinning op de pestepidemie in de 17de eeuw te vieren. Er is zijn verschillende wandelroutes door het centrum te vinden die je langs diverse bezienswaardigheden leiden. Zo kom je langs het huis van Mozart, de beroemde Karlplatz en diverse bijzonder kerken en mooie musea.

Citytrip naar Wenen boeken? Vind hier de beste deals

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *