Home » Uncategorized » Goedkoop reizen naar Wenen

Goedkoop reizen naar Wenen

Goedkoop reizen naar Wenen, kan dat? Hier vind je de manier om naar deze rijke stad voordelig af te reizen en er voordelig te verblijven. Als je aan Wenen denkt, komen nu niet direct woorden als low-budget of spotprijzen naar boven drijven. Wenen is tenslotte de stad met rijk gedecoreerde paleizen. Hier vind je het grote operahuis en zijn de brede lanen en straten. Toch kun je in deze stad ook best voordelig en goed verblijven en je bovendien prima vermaken. Hier vind je de tips om voordelig naar Wenen te gaan.

Goedkope citytrip Wenen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Wenen een dure stad?

Volgens onderzoek van de Deutsche Bank is Wenen een van de duurdere steden om te verblijven. Jaarlijks onderzoekt de Deutsche Bank de prijzen wereldwijd van allerlei producten in een stad. Zo is er een index van bijvoorbeeld een overnachting in een 5-sterren hotel of een kopje cappuccino of de prijs van een glas bier. Het blijkt dat Wenen een vrij dure stad is die regelmatig in de top 10 staat. Toch hoeft dat niet te zeggen dat je in deze stad niet voordelig kunt verblijven. Zo zijn er bepaalde zaken zoals openbaar vervoer die weer veel goedkoper en toegankelijker zijn in Wenen. Dus het is ook mogelijk goedkoop naar Wenen te reizen.

Goedkoop vliegen naar Wenen

Wenen is per vliegtuig vanaf België en Nederland het snelst te bereiken. Vaak is dit tegenwoordig ook het goedkoopst. Om de beste aanbiedingen te vinden, is het handig om wat sites met elkaar te vergelijken en lastminutes of vroegboekkortingen in de gaten te houden. Een site als Skyscanner is bijvoorbeeld handig om af en toe te bekijken. Zo kan het soms heel wat schelen wanneer je naar Wenen vliegt.

Vervoer van het vliegveld naar het centrum en in Wenen zelf

Vanaf het vliegveld naar het centrum is de City Airport Train (CAT). Deze trein brengt je in 16 minuten naar het centrum van Wenen. Nog goedkoper is de bus of metro. Hier moet je vaak wel langer wachten en stop je soms bij tussenliggende haltes of stations voor je in het centrum bent. De taxi van de luchthaven naar het centrum is erg duur, een ritje kan wel rond de 48 euro liggen. In de stad kun je veel wandelen. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Het openbaar vervoer is verder goed betrouwbaar. Vooral de metro wordt veel gebruikt. Wat handig en voordelig is, is een Vienna Card te kopen voor Wenen. Je kunt een kaart nemen geldig voor een of voor meerdere dagen. Naast kortingen op entree en soms zelfs gratis entree, kun je met deze kaart deze toegang onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo profiteer je dubbel. Ook voordelig is de Vienna Sightseeing bus. Hiervoor koop je een dagkaart. De Hop On Hop Off bus rijdt langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Wenen. Met de kaart kun je onbeperkt gebruik maken van de bussen voor 24 uur.

Goedkoop en comfortabel overnachten

In Wenen kun je overnachten in een 5-sterrenhotel voor meer dan 700 euro per nacht. Maar ook hierin kun je het natuurlijk ook veel voordeliger doen. Soms kom je een leuke last minute tegen waarbij je ticket en hotel in een keer boekt. Dit kan al veel in de kosten schelen. Maar ook als jezelf op zoek gaat naar betaalbare overnachtingen, kom je veel goede mogelijkheden in het centrum tegen.  Zo zijn er hostels waar je voor 30 euro per nacht kunt verblijven. Soms is dit wel op een soort slaapzalen. Ook de hostels, hoe eenvoudig ook, zijn in Wenen wel schoon en netjes ingericht.

Lekker en voordelig eten

Eten hoeft niet duur in Wenen. Daarvoor hoef je niet elke dag in de mac te dineren om het eten een beetje betaalbaar te houden. Ook in het centrum vind je veel kleine eettentjes waar je eenvoudig maar lekker kunt eten. Veggiezz is bijvoorbeeld een plek waar je een snelle en gezonde lekkere hap kunt scoren. Hier kun je bijvoorbeeld voor onder de 10 euro lunchen. Verder is de markt een goede plaats om eten bij elkaar te verzamelen.

Bezienswaardigheden voor bijna gratis en voor niets

Voor niets gaat de zon op, zo zijn er nog wel meer dingen te beleven in Wenen waar je niets of bijna niets voor hoeft te betalen. Een wandeling door de stad is een prima manier om heel veel van de stad te zien en te beleven. Hier vind je een aantal van tips om bijna gratis Wenen te verkennen.

Gratis museumbezoek

De eerste zondag van de maand is het bezoek aan het Wien Museum gratis (op het Mozart huis na). Dit museum is eigenlijk een groep van expositieruimtes, musea en historische bezienswaardigheden die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van Wenen. Zo is er het Römermuseum waar je kunt zien hoe Wenen was in de Romeinse tijd. Ook kun je de Hermes villa bekijken, een cadeautje van de keizer aan keizerin Sissi om zich even terug te trekken van het keizerlijke paleisleven.

De Pestzuil

Een van de meest markante beelden van Wenen is de pestzuil. Deze werd gemaakt in opdracht van de keizer nadat de pestepidemie eind 17de eeuw was overwonnen. Het is een schoolvoorbeeld van de weelderige barokkunst met dramatisch gedrapeerde engeltjes in wit marmer. Aan de voet is keizer Leopold geknield voor de heilige figuren. De zuil eindigt in een vergulde gouden beeldengroep op weg naar de hemel.

De tuinen van paleis Schönbrunn

Paleis Schönbrunn is een van de dingen die je eigenlijk wel moet bezoeken als je in Wenen bent. Dit is het zomerpaleis van de Habsburgers. Maar het paleis is ook mooi als je alleen de buitenzijde bezoekt. De paleistuinen en het labyrint zijn gratis te bezichtigen en je kunt hier prachtig door heen wandellen.

Voor een prikkie naar de Staatsopera

Een van de statigste gebouwen van Wenen is de Opera. Hier worden de beroemde opera’s uitgevoerd. Het gebouw heeft dan ook een rijke geschiedenis en een aardig prijskaartje als je de opera zelf wilt bezoeken. Toch kun je ook bijna gratis van de opera genieten. Dit moet je een beetje handig aanpakken en even voor kunnen blijven staan. Maar let wel: er zijn mensen die voor een loge honderden euro’s neertellen terwijl je de muziek bijna gratis hoort. Er zijn namelijk ook staplaatsen voor de operavoorstellingen. Als even voor aanvang van de voorstelling er nog plaatsen vrij zijn, kun je hier voor 2,- euro terecht.

Citytrip naar Wenen boeken? Vind hier de beste deals

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *