Home » Uncategorized » Hoeveel dagen heb je nodig om Wenen te verkennen

Hoeveel dagen heb je nodig om Wenen te verkennen

Hoeveel dagen heb je nodig om Wenen te verkennen? Wenen is een stad met een rijke geschiedenis. In deze stad liepen kunstenaars als Gustav Klimt rond. Het was waar Sigmund Freud zijn praktijk hield, Mozart zijn muziekstukken schreef en waar keizerin Sissi het bal opende. Het is mede door de rijke geschiedenis een stad die bruist en waar je naast veel historische bezienswaardigheden ook moderne evenementen kunt beleven. Hoeveel dagen heb je nodig om deze bijzondere stad te verkennen?

Goedkope citytrip Wenen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Wenen verkennen in hoeveel dagen?

Wenen is een ideale stad voor een citytrip, omdat het antwoord op vraag hoeveel dagen je nodig hebt om Wenen te verkennen niet eenzijdig is. Wenen is een stad met een compact en bruisend centrum. In het oude centrum liggen veel bezienswaardigheden op loopafstand. Hierdoor kun je in 24 uur al de stad op een prachtige manier beleven. Maar de stad heeft ook musea met grote collecties, prachtige parken. Er zijn mooie paleizen waar je zo een dag kunt ronddwalen. Als je wilt, kun je je hier ook makkelijk een week vermaken en toch elke dag weer iets nieuwe beleven in deze stad. Dus hier volgen wat tips voor een kort verblijf in Wenen en als je wat langer wilt blijven.

Wenen in 24 uur en in anderhalf uur reizen

Omdat het vanaf Brussel maar bijna anderhalf uur vliegen is, kun je een minivakantie van 24 uur makkelijk naar Wenen plannen. Wenen zelf heeft het centrum rond de Donau liggen. Bezienswaardigheden, maar ook gezellige plekken om te eten of parken liggen hier allemaal op korte afstand van elkaar. In 24 uur kun je dus heel veel van Wenen beleven. Met een dagkaart voor de Vienna Sightseeing bus rij je makkelijk en voordelig langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Je komt langs de Staatsopera, het bijzondere MuseumQuartier en het prachtige paleis Schönbrunn om maar een paar van de mooie dingen te noemen die te zien en te beleven zijn in Wenen. Park Prater is lekker om even te zitten. Met een ritje in het oude reuzenrad heb je meteen een mooi overzicht over Wenen vanuit vogelvlucht. Lees verder het artikel Wenen beleven in 24 uur →

Wat kun je met een langer verblijf doen in Wenen

Een langer verblijf is ook goed mogelijk in Wenen. Want wil je bijvoorbeeld alles in het Hofburg zien, de oude winter residentie van de Habsburgers, kun je er al een dag voor uit trekken. Een show van de Spaanse rijschool is dan prachtig. De rijschool, ooit in het leven geroepen om de adelijke jeugd paard te leren rijden volgens de sierlijke Spaanse rijstijl, bevindt zich ook bij het paleis. Hiervoor is het raadzaam om van tevoren te reserveren. Want hoewel er bijna dagelijks shows zijn, zijn deze snel uitverkocht. In het paleis is ook een concertzaal waar ooit Mozart zijn composities speelden.

Lees meer in ons artikel 3 dagen in Wenen

Winkelen en lekker eten

Blijf je wat langer in Wenen, dan is een middagje winkelen aan te raden in deze stad. De grootste winkelstraat is de Kärtner Strasse. Hier vind je naast de grote internationale modewarenhuizen ook lokale winkels. In de Kohlmarkt winkel je in sjiekere sferen. Hier vind je winkels van de grote juweliersmerken. Heel wat anders is de Neuer Markt die dagelijks bij de Stephanplatz is. Hier kun je veel lokale producten kopen en heb je kleine eetkraampjes.

Citytrip naar Wenen boeken? Vind hier de beste deals

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *